full screen background image

Primăria Suceava va verifica funcţionarea sistemului de iluminat public

În urma unor sesizări primite de la localnici, Primăria Suceava va scoate pe teren o echipă de noapte pentru a verifica modul în care funcţionează sistemul de iluminat public.

Responsabilii firmei care lucrează la implementarea proiectului de modernizare cu LED, asocierea de firme Flash Lighting Services & Loial Impex Suceava, au arătat că nefucţionalităţile din sistem nu li se pot imputa, de vină fiind cablurile îmbătrânite.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a precizat că, într-adevăr, constructorii din proiectul cu fonduri elveţiene înlocuiesc, în principal, lămpile de iluminat, iar defecţiunile care ţin de reţea vor fi remediate de către prestatorul care are contract, în acest sens, cu autorităţile locale.

Harşovschi: “Vom interveni mai mult pe partea de reparaţii, cu societatea cu care municipiul are contract de mentenanţă. Fac un apel la suceveni să informeze în primul rând Primăria, când apar aceste probleme. Cu toţii suntem atenţi la facebook şi la alte platforme de socializare, dar important este să reclamaţia telefonică sau scrisă să primească un număr de înregistrare, astfel încât să se poată remedia acea defecţiune. Vom face un program de noapte, lucrătorii Primăriei urmând să circule prin oraş, pentru a vedea unde sunt probleme.”

Proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public”, investiţie cu finanţare elveţiană nerambursabilă, are durata de realizare de 14 luni.

În această perioadă sunt executate lucrări de montare a 3.843 de corpuri de iluminat, înlocuire a 3.741 de cutii de conexiune de pe stâlpii de iluminat, schimbarea cablurilor, precum şi de amenajare a sistemului de telegestiune.

Valoarea contractată a lucrării este de 13,19 de milioane de lei fără TVA.

comments

comments