full screen background image

Un botoşănean a furat maşina mamei sale şi a condus-o, deşi era băut şi nu avea permis, până s-a răsturnat în Dumbrăveni

Luni dimineaţă, la ora 09.00, în timpul executării sarcinilor de serviciu, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Salcea a identificat, în afara părții carosabile a DN 29, la ieșirea din comuna Dumbrăveni, un autoturism răsturnat.

Lângă maşină se aflau trei bărbaţi, de 21, 24 şi 50 de ani, toți din județul Botoșani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 29 octombrie, în jurul orei 22.00, tânărul de 21 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a luat autoturismul aparținând mamei sale, fără acceptul acesteia și l-a condus pe drumurile publice, cu intenția de a-l spăla în comuna Dumbrăveni.

Cu această ocazie, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat lângă calea ferată, după care a părăsit locul accidentului.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, proprietarul autoturismului, o femeie de 47 de ani din județul Botoșani, nedorind să formuleze plângere sub aspectul săvârșirii de către fiul ei a infracțiunii de „furt în scop de folosință”, cauza urmând să fie soluționată procedural.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza