full screen background image

Peste 160 de amenzi aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni de combatere a vitezei excesive

În zilele de 28 şi 29 octombrie, Serviciului Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni pe raza județului, pentru reducerea riscului rutier datorat vitezei excesive sau neadaptate, dar şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 87.275 de lei, din care cele mai multe – 109 – pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute şi 14 permise de conducere, din care 8 pentru abateri de la regimul legal de viteză şi 6 pentru abateri de altă natură.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii au fost constatate 7 infracţiuni.

La data de 29 octombrie, în jurul orei 07.23, polițiștii au depistat o tânără, de 24 de ani, din comuna Brodina, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 209G, din comuna Straja, cu viteza de 135 km/h în localitate. A fost sancționată contravențional și i s-a reținut permisului de conducere.

Tot duminică, în jurul orei 09.27, polițiștii au depistat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Brodina, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209G, din comuna Straja, cu viteza de 110 km/h în localitate. În cauză s-a procedat la reţinerea permisului de conducere şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto.

În aceeaşi zi, în jurul orei 11.49, polițiștii au depistat o tânără, de 23 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Cernăuţi din orașul Vicovu de Sus, cu viteza de 82 km/h în localitate, în zona de acţiune a indicatorului cu limitare de viteză 30 km/h. În cauză s-a procedat la reţinerea permisului de conducere şi sancţionarea contravenţională a şoferiţei.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

comments

comments