full screen background image

18 localități au fost afectate de vremea nefavorabilă din ultimele 24 de ore

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță marți că în urma avertizărilor de Cod Galben și Portocaliu din ultimele 24 de ore au fost înregistrate efecte negative în 18 localități din 12 județe, precum și în municipiul București.

Este vorba de județele Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Mureș, Satu Mare și Sibiu.

Astfel, la nivel național, au fost dislocate 10 acoperișuri ale blocurilor de locuințe și 7 elemente de fațadă, au fost doborâți de vânt 10 arbori și un stâlp de electricitate (pe carosabil, autovehicule și locuințe), fiind avariate cinci autoturisme.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică erau afectate 6 localități din 5 județe (Alba, Argeș, Harghita, Maramureș și Suceava), iar echipe specializate acționează în teren pentru remedierea situației.

Potrivit IGSU, în cursul zilei de luni, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Porturile Constanța Sud Agigea, Constanța Nord, Mangalia și Midia au fost închise. În prezent, doar Portul Midia este închis.

De asemenea, două drumuri naționale și un drum județean rămân în continuare închise circulației rutiere (DN 67C — Transalpina între localitățile Rânca și Obârșia Lotrului, DN 7C — Transfăgărășan pe tronsonul Piscu Negru — Bâlea Cascadă și DJ 175B între localitățile Pojorâta și Crucea).

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza