full screen background image

Prima tranșă de doze de vaccin antigripal a ajuns în Suceava

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava anunţă că a primit 756 de doze de vaccin antigripal, reprezentând o primă tranșă.

Acestea sunt destinate pacienți cu boli cronice spitalizați în unitățile medicale în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale datorate contactării infecției prin gripă, pacienților cu afecțiuni cronice din spitalele/secțiile de boli cronice, personalului medico-sanitar din secțiile de ATI și neonatologie şi personalului medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanță și fac parte din echipajele de intervenție de pe ambulanțe.

Dozele vor fi distribuite cu prioritate personalului medico-sanitar din sectoarele cu risc și Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie, vor fi livrate a doua și a treia tranșă de vaccin antigripal, din cantitatea totală de 1000.000 de doze achiziționate de Ministerul Sănătății.

Vaccinul urmează a fi distribuit medicilor de familie din județul Suceava.

Dozele vor fi destinate următoarelor categorii de populație:
– persoane cu vârsta între 6 luni și 64 de ani cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronșic și persoanele cu infecție HIV.
– femeile gravide.
– personalul medico-sanitar și auxiliar din unitășile sanitare care prin natura activitășii vine în contact respirator cu pacienții sau cu asistații.
– persoanele rezidente în instituții de asistență socială precum și persoanele care acordă asistență medico-socială și îngrijiri la domiciliul personelor cu risc crescut.
– persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste această vârstă.

“Reamintim că DSP a solicitat Ministerului Sănătății repartizararea a 55.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2017-2018,”. a precizat Directorul Executiv al DSP Suceava, Dr. Cătălina Zorescu.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza