full screen background image

Președintele și Ministrul Agriculturii, la deschiderea Târgului de agricultură – Indagra 2017

Președintele României, Klaus Iohannis, și ministrul Agriculturii, Petre Daea, vor participa joi la deschiderea oficială a Târgului internațional de produse și echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei – Indagra 2017.

Evenimentul este organizat de către Romexpo în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, și se va desfășura în perioada 25-29 octombrie 2017 la Centrul Expozițional Romexpo.

La deschiderea oficială a târgului de agricultură va participa și președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban.

Deschiderea va avea loc la ora 10:00, în fața Pavilionului Central. Ministrul Petre Daea va face un tur al expozanților care vor prezenta cele mai noi utilaje agricole, tehnologii și echipamente pentru irigații, sere și solarii, semințe, bulbi de flori, îngrășăminte, bovine, ovine, cabaline și păsări de rasă.

În cadrul expoziției, autoritățile aflate în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor realiza o serie de conferințe ce vor avea ca principale teme: stadiul implementării fondurilor europene și impactul accesării acestora în agricultură românească.

Astfel, joi, 26 octombrie 2017, ora 10:30, sala Mihai Eminescu, Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală va organiza, în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, conferința’ PNDR 2014-2020 în sprijinul agriculturii și dezvoltării rurale din România”.

În cadrul evenimentului vor fi dezbătute teme de interes pentru sectorul agricol și de dezvoltare rurală precum: sisteme de calitate europene și naționale, măsuri de prevenire a riscurilor în agricultură, plățile pe suprafață și impactul fondurilor europene. La conferință vor fi prezenți, pe lângă directorul general al AM PNDR, Florentina Tudor, directorul general AFIR Adrian — Ionuț Chesnoiu, și directorul general APIA, Adrian Pintea.

De asemenea, în jurul orei 12:00, va avea loc lansarea Campaniei de informare și promovare ”Alege Oaia!”, cu tocăniță și pastramă, campanie care își propune să încurajeze consumul de carne și produse din carne de oaie în rândul românilor pe tot parcursul anului.

Totodată, vineri, 27 octombrie 2017, începând cu ora 11:00, în sala Bălcescu din cadrul Romexpo, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime va organiza conferința de promovare a POPAM 2014-2020.

În cadrul conferinței vor fi dezbătute subiecte precum: măsuri din cadrul POPAM — condițiile de accesare a acestora, principalele dificultăți întâmpinate în accesarea și/ sau implementarea proiectelor precum și demersurile inițiate în vederea soluționării acestora.

Potrivit organizatorilor, peste 530 de companii din 24 de țări participă la ediția din acest an a Târgului Indagra 2017, cea mai importantă manifestare cu profil agricol, organizată anual în România. Numărul firmelor înscrise este în creștere cu peste 4% față de 2016, fiind așteptați totodată peste 66.000 de vizitatori. Țările care și-au anunțat prezența la cel mai mare târg agricol din țară sunt cele recunoscute pentru puterea deținută pe piețele agrare mondiale: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Indagra 2017 beneficiază de participarea oficială internațională a Franței și Turciei și de participări de grup din partea Greciei și Olandei.

Târgul reprezintă cel mai important eveniment românesc cu caracter agricol, numărul mare de expozanți, ofertele acestora și activitățile conexe din cadrul lui demonstrând potențialul și capacitatea producătorilor și distribuitorilor din domeniu, români și străini, de a aduce pe piață produse și echipamente moderne, în scopul de a crește performanțele și profitul în: cultura legumelor, fructelor și semințelor, creșterea animalelor, viticultură și vinificație.

De asemenea, în aceeași perioadă vor avea loc și alte două evenimente cu tematici complementare, respectiv Indagra Food — Târg internațional pentru industria alimentară și Expo Drink & Wine — Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Târgul de agricultură este deschis la Romexpo, în perioada 25 — 28 octombrie 2017, între orele 10:00-18:00, iar în ultima zi, 29 octombrie 2017, între 10:00-16:00. Biletul de intrare pentru adulți și studenți este de 20 de lei/zi.

Organizatorii precizează că ediția precedentă a Indagra a stabilit noi recorduri: 515 companii expozante din 22 de țări, o suprafață expozițională de 32.428 metri pătrați, 64.800 vizitatori, Pavilion Național al Franței, participări de grup din Italia, Olanda, Grecia și Turcia și un grad de internaționalizare de 32%.

AGERPRES

comments

comments