full screen background image

Legea vaccinării ar putea să intre în vigoare chiar din acest an

Președintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaților, Florin Buicu, este de părere că Legea vaccinării adoptată deja de Senat la începutul săptămânii ar putea intra în vigoare chiar din acest an.

“Statul este obligat prin această lege să asigure cadrul pentru imunizare, să asigure vaccinurile necesare. Este pentru prima dată când Guvernul își asumă acest lucru. Iată că Senatul a trecut acest proiect. Probabil în cursul săptămânii viitoare Legea vaccinării va ajunge în Camera Deputaților. (…) Legat de faptul că Senatul a scos data de 1 ianuarie din proiectul legii pot să vă spun următorul lucru: orice lege în momentul în care este promulgată intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Dacă vom reuși împreună Camera Deputaților și apoi la Președinție să avem proiectul legii aprobat, promulgat și publicat în Monitorul Oficial putem spune că vom avea o lege în 2017 și nu în 2018”, a explicat Buicu, prezent la Parlament la o dezbatere privind imunizarea.

El a spus că medicii de familie vor avea un rol important în ceea ce privește vaccinarea, având în vedere că intră în contact primii cu copiii și părinții.

La rândul său, președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Laszlo Attila, a afirmat că legea are ca scop “scăderea suferinței”.

Potrivit acestuia, o decizie “neluată la timp în acest domeniu” a ridicat foarte mult anul acesta costurile imunizării având în vedere că au fost recuperați la vaccinare copii care ar fi trebuit în anii trecuți să fie vaccinați.

Reprezentantul UNICEF în România Pieter Bult a spus că imunizarea este una dintre reușitele din domeniul sănătății publice.

AGERPRES

comments

comments