full screen background image

Despre proiectele francofone destinate comunităţii sucevene, cu prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu!

Biroul Francez, unul dintre proiectele francofone destinate comunităţii sucevene, susţinut de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean, şi-a reluat activitatea.

Odată cu reluarea activităţilor Universitatea “Ștefan cel Mare” a anunțat, că la Biroul Francez se va derula un nou proiect, unic în țară, “Francofonia în comunitate”, susținut de Agenția Universitară a Francofoniei și de Centrul de Reușită Universitară din cadrul USV, prin care “se dorește o mai strânsă colaborare între diferitele instituții de învățământ, instituții ale administrației locale și județene, dar și instituții economice și culturale, în vederea promovării limbii franceze și a valorilor francofoniei”.

Publicul sucevean va avea ocazia să asiste la seri de film francofon, conferințe ținute de personalități francofone și cursuri de limbă franceză pentru începători.

De asemenea, proiectul își propune să faciliteze dialogul dintre diferitele instituții de învățământ și instituțiile economice, dar și dintre elevi, studenți și specialiști din diferite domenii de activitate în vederea valorificării dimensiunii pragmatice, economice, a francofoniei.

Mai multe detalii despre acest proiect, ne-a oferit prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, în cadrul emisiunii ”Dimineți Animate”.

comments

comments