full screen background image

Consultații stomatologice şi radiografii dentare gratuite pentru copii, la Clinica “Doctor Lungu”

Clinica “Doctor Lungu”, cu sediul lucrativ în Fălticeni, Str. Republicii nr. 16, şi puncte de lucru în Suceava, Str. Universităţii nr. 19 (în incinta “Zimbru”, lângă “Kaufland”) şi Str. Vasile Alecsandri nr. 6 (vis-a vis de Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”) organizează “activități extracurriculare” pentru copii.

Societatea pune la dispoziție spațiile necesare derulării acestui program, inclusiv materiale igienico-sanitare şi personal calificat (medici şi asistenți).

“Scopul acestui proiect este de a promova sănătatea orală prin care dorim să determinăm copiii să se familiarizeze cu periuța de dinți și să scape de frica de stomatolog.”, transmit reprezentanţii Clinicii “Doctor Lungu”.

Ultimele studii arată că preșcolarii cu igienă orală nesănătoasa au rezultate slabe la școală, relații sociale proaste sau inexistente și nu se bucură de succes în viața adultă precum colegii lor. Copiii cu dureri de dinți datorate cariilor dentare nu se pot concentra la orele de curs, sunt distrași.

Caria la copiii mici poate avea un efect devastator. Dinții de lapte (sau primari) ai copilului au un rol esențial în masticație și vorbire corectă, cât și în erupția dentiției permanente. Copiii care sunt obișnuiți de mici cu o igienă orală riguroasă se vor bucura de dentiție sănătoasă și în perioada adultă.

Demersul proiectului este unul profilactic, de prevenire a afecţiunilor dentare cu incidenţă la copii.

Controlul stomatologic preventiv la copii permite depistarea anumitor afecţiuni dentare care tratate din timp duc la reducerea complicațiilor – gangrene, carii dentare, gingivite, erupția dinților cu anomalii de poziție, etc.

Controlul stomatologic preventiv ajută la evitarea anumitor probleme dentare la vârsta şcolară.

În cadrul evenimentului, copiii vor avea posibilitatea să efectueze în mod gratuit consultații stomatologice şi radiografii dentare.

Menționăm că aceste consultații nu sunt invazive şi nu există riscuri asociate (vor fi consultați doar copiii care vor dori).

Copiii depistaţi cu probleme dentare vor fi invitaţi la Clinica “Doctor Lungu” pentru investigații suplimentare, însoțiți de profesori sau părinţi.

TEL / FAX 0230.540424
Mobil – 0751.516977
EMAIL – DOCTORLUNGUFALTICENI@YAHOO.COM

comments

comments