full screen background image

Conf. univ. dr. sociolog Carmen Cornelia Balan: ”Violența este slăbiciunea lașului care nu are soluții, supăratul care nu știe să își manifeste altfel supărarea. Ce îi lipsește? Educația!”

Alături de Iulia, la Viva CAFE, s-a aflat conf. univ. dr. sociolog Carmen Cornelia BALAN.

S-a discutat despre violenţa în educaţia copilului și despre efectele pe care le are bătaia asupra dezvoltării copiilor. 63% din români își educă copiii prin bătaie, o spun rezultatele unui studiu realizat de Salvați Copiii România.

”Declarativ, toată lumea știe că violența nu este în regulă, de aici până la ce face omul este o cale destul de lungă. El are modelul educațional în care a crescut, rezolvăm violența prin violență și ne războim cu violența. Este un lanț al slăbiciunilor absurd. Ce este ea violența? Înseamnă slabiciune, incapacitate de a reacționa normal, este slăbiciunea lașului care nu are soluții, supăratul care nu știe să își manifeste altfel supărarea. Ce îi lipsește? Educația”, a spus conf. univ. dr. sociolog Carmen Cornelia BALAN.

Copilăria este perioada cea mai complexă şi cea mai importantă din viaţa unui om. Atunci se formează de fapt viitorul adult şi pentru un copil nu există nimic mai important ca relaţia cu părinţii.

”Nu copiii sunt răi, părinții sunt. Vedem în media tot felul de cazuri, cum nemulțumiri pe fond de alcool se descarcă pe copii. De ce? Pentru că sunt mici și neajutorați.” a menționat conf. univ. dr. sociolog Carmen Cornelia BALAN.

Ce găsim în familie, asta vom găsi la nivel de societate și invers, dacă în jurul nostru totul este violență, în situații de criză apelul se face la bagaj și din bagajul personal se scoate ce este mai încărcat emoțional.

”Și atunci te miri…noi care ne știm de regulă: calmi, zâmbitori, enervându-ne ne pleacă mâna. De ce? Pentru că departe în copilărie o altă mână a plecat pe obrazul nostru.”

Interviul integral poate fi ascultat mai jos:

comments

comments