full screen background image

Blocuri din cartierul Zamca fără încălzire şi apă caldă

Sucevenii din multe blocuri de locuinţe din cartierul Zamca al municipiul Suceava nu au căldură nici la această dată.

Aceştia au făcut reclamaţie la Primărie, dând vina pe lucrările de reabilitare neterminate de la sistemul de transport şi distribuire a agentului termic, însă primarul Ion Lungu a declarat că respectiva asociaţiei se evidenţiază cu restanţe la plata facturilor către prestatorul Thermonet.

Lungu: “Din punct de vedere al căldurii, toate blocurile sunt racordate la noile reţele, însă înţeleg că mai sunt câteva blocuri care nu au încălzire, dar nu din cauza lucrărilor, ci a restanţelor la plată. M-am oferit mediator între asociaţie şi Thermonet, însă, când s-a cerut respectarea unui grafic de eşalonare, preşedintele respectiv a spus că nu îşi asumă răspundere. Consider că este o chestiune de minim bun simţ să faci un grafic şi să încerci să îl respecţi. Îi rog pe cei care sunt în această situaţie să facă presiuni la preşedinte, iar, personal, o să dau dispoziţie să se facă verificări la asociaţia în cauză, să vedem dacă s-au întocmit grafice de eşalonare, în baza cărora aş putea interveni legal, la Thermonet, să se dea căldură”.

Pe de altă parte, blocuri întregi din cartierul Zamca nu au apă caldă la robinete, de această dată vinovat fiind ritmul lent cu care se firma constructoare face racordările la noile conducte.

Responsabilii Consix Bucureşti au declarat, cu prilejul şedinţei comandamentului săptămânal pentru monitorizarea lucrărilor de investiţii din reşedinţa de judeţ, că operaţiunile cu pricina vor fi încheiate în două săptămâni.

comments

comments