full screen background image

Mai multe burse şcolare acordate din bugetul Sucevei

De la bugetul local al municipiul Suceava vor fi acordate, până la finele anului acesta, 906 de burse şcolare.

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei deliberativului municipal vine să suplimenteze numărul burselor, după ce, în acest sens, au fost făcute cereri de către 4 unităţi de învăţământ preuniversitar din reşedinţa de judeţ.

În cauză sunt Şcoala gimnazială nr.1, Şcoala gimnazială nr.4, Colegiul tehnic „Samoil Isopescu” şi Colegiul de artă „Ciprian Porumbescu”.

În urma demersurilor conducerilor acestor unităţi, municipalitatea va mai susţine încă 22 de burse, dintre care 10 de performanţă, 11 de merit şi una socială.

În bugetul pe anul 2017, a fost prins un total de 450.000 de lei, iniţial fiind aprobate 884 de burse şcolare pentru învăţământul preuniversitar.

Dintre acestea, 46 sunt pentru performanţă, 699 de merit, 17 de studiu, iar 122 de ajutor social.

În municipiul Suceava, bursa de performanţă are valoarea de 100 de lei, iar de aceasta beneficiază elevii cu rezultate deosebite obţinute la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale.

Bursele de merit se ridică la 80 de lei şi sunt orientate către elevii cu rezultate bune adjudecate după participarea la acelaşi gen de activităţi, însă ţinute la nivel judeţean.

Bursele de studiu de 60 de lei pe lună se acordă elevilor care provin din familii cuvenituri mici, iar de bursele sociale, de aceeaşi valoare, beneficiază elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate, situaţii materiale grele).

comments

comments