full screen background image

“Târgul Mărului” și “Festivalul Fanfarelor”, la Fălticeni

La sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, 21 octombrie, și duminică, 22 octombrie, la Fălticeni va avea loc “Târgul Mărului”, ediția a XIV-a.

În aceeași perioadă se desfășoară și “Festivalul fanfarelor”, manifestare ajunsă la a treia ediție.

În cadrul expoziției de fructe din Piața “Nada Florilor”, pomicultorii din zona Fălticeni vor prezenta soiurile de mere care se cultivă în această regiune.

“Târgul Mărului” oferă celor interesați posibilitatea să achiziționeze mere direct de la producători, de la standurile amenajate pe esplanada pieții centrale.

Cu acest prilej, specialiștii Direcției pentru Agricultură Suceava, APIA Suceava și ai AFIR Suceava vor oferi consultanță de specialitate.

La “Târgul Mărului” vor fi prezenți pomicultori, furnizori de materiale și produse specifice pentru agricultură, producători și procesatori de lapte și carne, apicultori, legumicultori, meșteri populari.

În cele două zile dedicate mărului, publicul va fi invitat și la spectacolele de folclor și muzică de fanfară, care se vor desfășura pe scena din Piața “Nada Florilor”.

Își dau concursul: soliștii Ghiorghiță Rotaru și Călin Brăteanu, fanfare țărănești din județul Suceava, Ansamblul Folcoric “Dorulețul” și Ansamblul Folcloric “Stejărelul” (coordonate de profesor — interpret Maria Tanasă), Grupul “Moldava” al Clubului Copiilor Fălticeni (coordonat de profesor Lenuța Rusu), Ansamblul Folcoric “Floricică de la Munte” al Centrului de Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț, Taraful “Doina Rarăului” din Câmpulung Moldovenesc, Ansamblul Folcloric “Străjerii” din Dolhești, Ansamblul Folcloric “Cetinița” al Căminului Cultural Boroaia, Ansamblul Folcloric “Balada” al Centrului Cultural “Dacia” Bistrița Năsăud, Ansamblul Folcloric ‘”Flori de Mălin” al Căminului Cultural Mălini, Grupul Folcloric “Balada” din Fălticeni.

“Târgul Mărului”, ediția a XIV-a, este organizat de Primăria Municipiului Fălticeni, Consiliul Local Fălticeni, Asociația Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Consiliul Județean Suceava, Ministerul Agriculturii prin Direcția pentru Agricultură Suceava, Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură Suceava, Cooperativa Agricolă “Livezile” Fălticeni, Asociația “Produs în Bucovina”, Centrul Cultural Bucovina, Asociația Culturală Vatra Satului.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza