full screen background image

28 de cetățeni din Afganistan, India, Iran și Irak, opriți la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au depistat douăzeci de cetățeni din Irak, trei din Iran, doi din Afganistan și alți trei din India, solicitanți de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În cursul nopții trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare — I.T.P.F. Timișoara au declanșat mai multe acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, în urma cărora au depistat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, 28 cetățeni străini care se deplasau, pe jos, dinspre interiorul țării noastre spre granița cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu își justificau prezența în zonă, au fost duse la sediul Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, Irak, Iran și India, 17 adulți, dintre care nouă femei și opt bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și 11 minori cu vârste cuprinse între 1 an și 17 ani, toți fiind solicitanți de azil, înregistrați la mai multe centre de cazare din țară.

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

comments

comments