full screen background image

O nouă licitaţie pentru atribuirea salubrităţii în Suceava, pe 1 noiembrie

Noua licitaţie de atribuire prin delegarea a serviciului de salubritate menajeră municipiului Suceava va avea loc pe 1 noiembrie, după ce modificările la caietul de sarcini au trecut de deliberativul local în şedinţa extraordinară din luna septembrie.

Procedura este reluată după ce prima tentativă de delegare fost anulată, în urma unui şir lung de contestaţii şi procese început încă din anul 2015.

Mai apoi, dosarul a fost respins de 4 ori de Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), iar când, în cele din urmă, a fost aprobat, documentaţia s-a împiedicat, în alte două rânduri, în Consiliul Local.

Lungu: „Suntem la un pas de avea licitaţie pe data de 1 noiembrie. Aşa cum anticipam, aceasta va fi destul de solicitată, până acum cerându-se multe clarificări, cărora le-am răspuns. Am primit şi o notificare prealabilă a RER Ecologic Buzău care a cerut modificări ale prevederilor caietului de sarcini, cererea fiind respinsă pe motiv de tardivitate.”

Valoarea contractului pentru prestarea serviciului de salubritate menajeră este de 83,82 de milioane de lei, acesta urmând a fi parafat pentru 12 ani.

Investiţia vizează amenajarea a 30 de puncte de colectare a deşeurilor reciclabile, fiecare dotat cu pubele pentru hârtie, mase plastice, sticlă şi metale; a 100 de platforme subterane cu câte 4 euro-containere şi a 100 de platforme cu containere semiîngropate.

În cadrul aceluiaşi program, locuinţele individuale vor fi dotate cu câte 2 pubele de câte 120 de litri, pentru fracţia umedă şi fracţia uscată, anual urmând a fi achiziţionate şi montate 1.000 de coşuri stradale de gunoi.

Totodată, câştigătorul licitaţiei se obligă la amenajarea a două locuri de joacă pentru copii pe an.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza