full screen background image

O legendă a muzicii jazz, Dino Massa, în concert la Suceava şi Rădăuţi

Eden Fundația anunță un concert eveniment, găzduit de Casa de Cultură a Studenților Suceava și de Casa de Cultură Rădăuți:
Jazz Legend DINO MASSA – Alone. A SOLO PIANO PERFORMANCE FROM USA TO EUROPE.

Dino Massa, legendă a muzicii jazz, pianist și compozitor, un clasic în viață, va susține un recital extraordinar. Evenimentul, organizat de Eden Fundația, va avea loc joi, 19 octombrie 2017, de la ora 19:00, pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt” al USV, și vineri, 20 octombrie, ora 19:00, la Casa de Cultură a orașului Rădăuți.

Dino Massa s-a născut pe 26 septembrie 1964. A absolvit Conservatorul din Neapole, clasa compoziţie în 1990, clasa de pian şi muzică de jazz în anul 2000, cu nota maximă – 10. A studiat sub îndrumarea lui Bruno Tommaso, un prolific compozitor italian, alături de care va şi cânta în orchestra de jazz a Conservatorului. El însuşi va preda pian de jazz la Conservatorul din Cosenza şi la cel din Benevento.

În 1984 câştigă concursul Euterpe, din Pompeii, ca pianist şi compozitor de jazz şi concertează pe scene europene (Italia, Franţa, Spania, Portugalia, Islanda, Ungaria, România, Belgia, Letonia, Cehia, Polonia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia) şi din Statele Unite.

A urcat pe scenă în compania unor maeștri ai jazz-ului: John Abercrombie, Marcus Hampton, Stan Kessler, Louis Sclavis, Chris Burnett, Tomasz Grzegorski, Sigurdur Flosason, Shule Jovovic și mulți, mulți alții.

Se implică în proiecte inedite de jazz, înregistrează 8 albume ca solist şi altele în formaţii de jazz. În anul 1996 albumul ”Traits of Extraordinary Encounters” (Valenţele unor conexiuni extraordinare), realizat cu cei de la Agca, e trecut de revista L’Unita pe lista celor mai bune albume ale anului. În 1998 îi apare cel de-al doilea album ”Doctor dei pazzi” (Doctor de nebuni), o transpunere plină de imaginaţie, pe ritm de jazz, a unor melodii tradiţionale napolitane. În 1999 publică la Sagi Music volumul ”For piano jazz language” (Despre limbajul pianului în jazz), iar în 2000 ‘Jazz duet’, o culegere de melodii pentru pian şi saxofon soprano.

Urmează al treilea album, în 2001, ”Viewpoints” (Puncte de vedere).

Apare în compania unor grei (Legende ale Jazzului): Chet Baker, George Benson, Enrico Rava, Stefano Bollani şi a multor altora, pe compilaţii de muzică de jazz. În paralel îşi cultivă şi calităţile de profesor, din 1998 devine editor pe partea didactică a revistei Basimedia Magazine. Este difuzat de marile reţele italiene: Raidue, Radiouno, Radiodue, Radiotre, pe canalul 41 KSHB al NBC-ului american şi în inima ritmurilor portoricane, la Jazz & Bossa Radio. Unul din albumele recente – ”Echoes of Europe”, iniţiat alături de vechiul şi bunul său prieten, saxofonistul Christopher Burnett, alături de alţi artişti de succes, este lansat de casa de discuri americană Arc, iar un altul – ”Suite pour le piano for Jazz quartet” de Losen Records din Norvegia. Din 1991 duce cu el pe scenă piese clasice pentru cor şi orchestră, conferindu-le o aură proaspătă, originală.

Trăind prin muzică de mai bine de 20 de ani, Dino Massa poate ne este contemporan, dar devine sub ochii noştri un clasic.

Pentru concertul din 19 octombrie 2017, de la Suceava, biletele se pot achiziționa prin www.ccs-sv.ro, www.biletesuceava.ro și rezervări se pot face la telefon: 0752 092 606. Prețul unui bilet pentru adulți este de 10 lei, iar pentru elevi și studenți, 5 lei.

Pentru concertul din 20 octombrie 2017, de la Rădăuți, biletele se găsesc la Casa de Cultură din Rădăuți, iar rezervări se pot face la telefon 0745 868 930. Pentru acest concert, prețul unui bilet pentru adulți este de 20 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari, 10 lei.

comments

comments