full screen background image

Coordonatoarea Centrului Antidrog Suceava, Elena Motoveleț: “Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele fără ocupație”

Zi de miercuri alături de Coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava, Elena Motoveleț.

Unul dintre fenomenele infracţionale cu grave consecinţe asupra societăţii europene şi româneşti este consumul de droguri ilicite, care afectează în principal tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani.

Pentru combaterea flagelului drogurilor este necesară o cunoaştere amănunţită a principalelor caracteristici ale fenomenului.

Iulia Sîrghi: Care este incidenţa drogurilor la nivelul judeţului Suceava şi care este poziția pe care se află – raportat la media pe ţară?
”La nivelul Centrului Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava există un sistem local de monitorizare a problemelor legate de droguri, aici ne referim la urgențele medicale cauzate de consumul de substanțe psiho-active, prin care se colectează date de la spitalele din județul Suceava. Aceste date ne ajută să ripostăm adecvat în cazul în care sesizăm anumite creșteri ale numărului de cazuri”, a spus Elena Motoveleț.

Care sunt categoriile socio-profesionale şi de vârstă cele mai vulenerabile?
”În general, persoanele cele mai vulnerabile sunt cele fără ocupație, riscul crește în anumite etape de tranziție, când apare situația unor probleme de adaptare de la ciclul ginmazial la cel liceal, la intrarea la facultate sau la momentul pensionării”, a mai menționat Elena Motoveleț.

Mai multe detalii despre întâlnirea de astăzi cu Elena Motoveleț, aflați în interviul de mai jos:

comments

comments