full screen background image

Bilanțul inundațiilor din Vietnam a ajuns la 72 de morți

Alunecările de teren declanșate de ploile torențiale care au afectat săptămână trecută mai multe regiuni din nordul și centrul Vietnamului au provocat 72 de morți și 33 de răniți, iar alte 30 de persoane sunt date dispărute, a anunțat luni Comitetul central de coordonare din cadrul Centrului de prevenire și control al dezastrelor, informează Xinhua.

Printre victime se numără 23 de persoane din provincia nordică Hoa Binh, 16 din provincia centrală Thanh Hoa, 15 din provincia nordică Yen Bai și nouă din provincia centrală Nghe An.

Cele 30 de persoane dispărute sunt din Hoa Binh, Thanh Hoa, Yen Bai și provincia nordică Son La.
Alunecările de teren și inundațiile au distrus sau inundat peste 49.600 de case și au rupt sau deteriorat în total 46,9 kilometri de diguri din capitala Hanoi, Thanh Hoa și provinciile Ha Nam, Nam Dinh, Thai Binh și Ninh Binh. De asemenea, aproape 300.000 de vaci și de păsări de curte și-au pierdut viața sau au fost luate de viitură.

Duminică, autoritățile din Hoa Binh au decretat stare de urgență ca urmare a alunecărilor de teren produse în această provincie.
În primele nouă luni ale acestui an, dezastrele naturale produse în Vietnam au condus la moartea sau dispariția a 169 de persoane, rănirea altor 232 și distrugerea a 236.800 de locuințe, cauzând pagube de peste 21,5 trilioane de dongi vietnamezi (952 milioane de dolari americani), conform Biroului General de Statistică din această țară.

În perioada 2000-2015, Vietnamul s-a confruntat cu 250 de viituri în urma cărora și-au pierdut viața sau au fost date dispărute 646 de persoane, iar 351 au fost rănite, potrivit statisticilor comitetului.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza