full screen background image

Aprecieri pentru suceveni la Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”, la Cluj-Napoca

Asociațiile „Produs de Cluj” și „Produs în Bucovina”, în colaborare cu Consiliile Județene Cluj și Suceava, Consiliul local și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Centrul Național de Informare Turistică Suceava și Asociația pentru Turism Bucovina, au organizeat, în perioada 13-15 octombrie, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, prima ediție a târgului „Produs în Bucovina”.

Pe parcursul celor trei zile ale manifestării, vizitatorii au avut ocazia de a admira și gusta, pe lângă produsele deja cunoscute ale micilor întreprinzători clujeni, o largă varietate de produse bucovinene.

Nu au lipsit, astfel, preparatele din carne, lactatele, produsele de panificație și patiserie, berea de casă, mustul, sucurile naturale, fructele, înghețata, mierea de albine și produsele apicole, precum și legumele sau murăturile.

Lor li s-au alăturat artizani pricepuți care au prezentat costume populare, păpuși artizanale și podoabe tradiționale. Punctul de atracție al târgului l-au reprezentat cele două stâne tradiționale, specifice Bucovinei, care au fost amenajate pe platoul Sălii Sporturilor.

Din delegația suceveană au făcut parte 148 de persoane.

„Organizat la Cluj, Târgul „Produs în Bucovina” nu este altceva decât un nou prilej de a sărbători și de a promova tot ceea ce este autentic, natural și care respectă tradițiile noastre. Transilvania și Bucovina, două regiuni istorice ale României, cu multe specificități locale, dar cu și mai multe lucruri comune care le aseamănă și le apropie firesc, ca două părți ale aceluiași întreg”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat că Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” a fost un succes de promovare a Bucovinei în Ardeal și a menționat că, peste două săptămâni, la Târgul de Toamnă de la Suceava, va participa și Asociația „Produs în Cluj”, asociație înființată după modelul „Produs în Bucovina”.

Flutur a spus că manifestarea de la Cluj Napoca a beneficiat de o organizare foarte bună, dar și de o vreme bună.

El a mulțumit bucovinenilor care au venit la Cluj Napoca, începând cu Asociația „Produs în Bucovina”, asociațiile de turism, meșteșugarii și nu în ultimul rând, artiștii.

Flutur a mai declarat că a văzut aprecieri deosebite pentru autenticul prezentat în cadrul acestui târg.

comments

comments