full screen background image

350 de locuri vacante, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi de vineri

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi oferă și în acest an posibilitatea angajatorilor suceveni să angajeze tineri absolvenți din promoția anului 2017 și nu numai, AJOFM Suceava invitând vineri, 20 octombrie 2017, la Iulius Mall Suceava, parter, zona liftului panoramic, începând cu ora 10, candidați cu diverse calificări și experiențe profesionale diferite.

Evenimentul are loc simultan și în localitățile Fălticeni, Rădăuți și Cîmpulung Moldovenesc, la sediile Punctelor de lucru din localitățile respective, precum și la casa Germană din Rădăuți.

“Din cifrele pe care le deținem până în prezent, bursa a înregistrat un număr de 349 de locuri vacante la nivelul județului, din care: 111 posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 52 la Fălticeni, 125 la Rădăuți și 61 la Cîmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți peste 70 de angajatori, 17 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 16 la bursa din Fălticeni, 18 la bursa din Rădăuți și 20 la bursa din Cîmpulung Moldovenesc.”, a precizat Capverde Anca, Inspector superior comunicare, presă și relații publice la AJOFM Suceava.

La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante sunt construcţiile, comerțul, prelucrarea lemnului, industria alimentară şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere menţionăm intermedieri financiare, cercetare- dezvoltare și activități de management și consultanță.

Meseriile cele mai solicitate, până în prezent, la nivelul judeţului sunt cele specifice construcţiilor (sudor, electrician, instalator, lăcătuș mecanic, etc.), comerțului (lucrător comercial, vânzător, decorator vitrine), prelucrării lemnului (operator prelucrare lemn, tâmplar, muncitor necalificat, etc.) şi fabricării îmbrăcămintei (confecționer), iar un număr important de posturi vacante se adresează persoanelor cu calificări specifice domeniilor, hotelier, turism și industrie alimentară (ospatar, bucatar, brutar, patiser, lucrător bucătărie,etc.).

Printre cele mai căutate specializări cu studii superioare sunt programatorii IT, agenții de servicii cunoscători de limbi străine, inginerii și economiștii, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 32 de posturi, până în prezent.

Candidații pentru locurile vacante oferite la bursă vor primi suport şi orientare pentru a se prezenta la interviu, precum şi iniţiere în instrumente și tehnici aplicate de căutare a unui loc de muncă.

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa, iar oferta angajatorilor europeni este diversificată atât pe niveluri de studii si calificări, cât și ca domenii de activitate.

“Reamintim că Bursa este deschisă pentru toate persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de nivelul de educație și anul absolvirii studiilor.”, a mai spus Capverde Anca.

comments

comments