full screen background image

Un bărbat a furat o maşină şi a condus-o beat şi fără permis. În maşina de 5 locuri erau 11 persoane

După ce, în cursul zilei precedente, poliţiştii au sancţionat un tânăr cu amenzi în valoare de aproape 10.000 lei şi i-au suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru 300 de zile, în această noapte o patrulă de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a identificat în trafic un şofer băut, fără permis şi care transporta în vehiculul condus 11 persoane. Din fericire, poliţiştii l-au identificat la timp, înainte de producerea unei tragedii, şoferul fiind sancţionat contravenţional, fiindu-i întocmit şi dosar de cercetare penală.

Pe data de 13 octombrie, la ora 01.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, din județul Vâlcea.

În maşină se aflau 11 persoane, deși capacitatea vehiculului era de 5 locuri.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării permisului de conducere eliberat de autoritățile ucrainene și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au identificat o serie de neconcordanțe. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere auto eliberat de către autoritățile din România și nici pașaport, document necesar în vederea trecerii frontierei în statul Ucraina, sau permis de rezidență.

Din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, la data de 12 octombrie, în jurul orei 23.30, bărbatul ar fi sustras autoturismul din curtea locuinței unui bărbat, de 52 de ani, din comuna Voitinel, unde locuiește fără forme legale, iar apoi s-a deplasat în municipiul Rădăuți.

De acolo a luat persoanele pe care trebuia să le transporte la domiciliile lor din comunele Horodnic de Sus și Voitinel.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptul că transporta în autovehicul mai multe persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare (+7 persoane), bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 1.160 de lei.

comments

comments