full screen background image

Iohannis: Cred că premierul este de bună credinţă şi doreşte o echipă performantă

“Am discutat cu premierul şi el mi-a prezentat opţiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunţa eu”, a declarat, la Craiova, preşedintele Klaus Iohannis. Eu cred că premierul este de bună-credinţă şi vrea să facă o echipă performantă, a adăugat şeful statului. În acest context, Iohannis a admis că, dacă doar pe calea remanierii se poate îndeplini acest deziderat, “atunci remaniere să fie”.

Potrivit preşedintelui, criza politică din acest moment “are consecinţe în primul râţnd negative”, subliniind şi că guvernarea PSD-ALDe a indus o “nelinişte profundă” î economie, pe fondul măsurilor anunţate în ritm ameţitor mai ales în domeniul fiscal. “Este cazul să se liniştească lucrurile, să se reintre într-o zonă de predictibilitzate, de stabilitate pentru a permite şi mediuli economic să performeze”, a mai punctat şeful statului.

În acelaşi timp, Klaus Iohannis a avertizat PSD că scenariul pierderii guvernării nu poate fi cu totul exclus: “Dacă şi acest guvern ar cădea, atunci va trebui să îmi pun întrebarea, la modul extrem de serios, dacă PSD-ul mai are capacitatea să guverneze”. Totuşi, potrivit lui Iohannis, guvernul tehnocrat nu este o soluţie.

Nu în ultimul rând, preşedintele a avertizat încă o dată coaliţia de guvernare asupra faptului că “persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului”. “În politică nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie aşa cum funcţionează în justiţie”, subliniază Iohannis, arătând că “pentru potician, care merge în faţa poporului, contează integritatea”.

Şeful statului a făcut aceste declaraţii la finalul lansării noului model Foord, EcoSport, produs la Craiova, unde a fost prezent alături de premierul Mihai Tudose.

comments

comments