full screen background image

Cauze de furt soluţionate de poliţiştii suceveni

În ultimele două zile poliţiştii au intensificat activităţile investigative şi de cercetare penală în mai multe cauze de furt, efectând percheziţii şi recuperând o mare parte din bunurile sustrase.

Marţi, 10 octombrie, în urma continuării cercetărilor în cauzele privind furturile din locuințe comise pe raza comunei Putna, în noaptea de 4/5 septembrie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, sprijiniți de echipe din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, au pus în executare autorizațiile de percheziție emise de Judecătoria Rădăuți la domiciliile unor minori, de 16 și 17 ani, ambii din orașul Vicovu de Sus.
Astfel, au fost găsite mai multe bunuri asemănătoare celor care fac obiectul cercetărilor, respectiv: 2 motoferăstraie, 6 cămăși cu motive tradiționale și 4 telefoane mobile. Minorul de 16 ani a fost identificat la domiciliu, fiind audiat cu privire la proveniența bunurilor.
Cercetările continuă ,pentru stabilirea întregii activității infracționale a celor doi minori și soluționarea procedurală a cauzelor.

Miercuri, 11 octombrie, s-au continuat cercetările privind la furtul comis la 8 august, din locuința unei femei ,de 51 de ani, din municipiul Suceava. În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii BIC, autorii furtului au fost identificați ca fiind trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani, toți din municipiul Suceava.
O mare parte din bunurile sustrase, respectiv televizorul și sistemul audio, au fost recuperate și predate persoanei vătămate.
Față de o femeie, de 28 de ani, s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, aceasta fiind depusă în CRAP al IPJ Suceava.
Prejudiciul, estimat la suma de 1.500 de lei, a fost recuperat în mare parte.

Tot miercuri, s-au continuat cercetările privind la furtul comis la 10 octombrie, din locuința unui bărbat, de 39 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Cu ocazia efectuării de activităţi investigative, s-a stabilit faptul că autorul furtului este un minor, de 16 ani, din comuna Fundu Moldovei, persoană de la care a fost ridicată tableta sustrasă.
În urma discuţiilor purtate cu procurorul de caz, s-a stabilit faptul că minorul urmează a fi cercetat în stare de libertate, urmând a fi propusă luarea uneia dintre măsurile educative.
Cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul BIC Câmpulung Moldovenesc, privind infracțiunea de „furt calificat”.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza