full screen background image

Amenzi în valoare de aproape 10.000 de lei aplicate unui tânăr, pentru 15 contravenţii la regimul rutier

Poliţiştii au continuat cercetările în evenimentul rutier produs la data de 6 octombrie, la ora 12.45, când, un conducător auto ce conducea un autoturism înmatriculat în străinătate nu a oprit la semnalele regulamentare ale unui echipaj de poliție și a comis mai multe contravenții la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au reușit identificarea acestuia ca fiind un tânăr, de 22 de ani, din comuna Grănicești

În ziua respectivă, în timp ce acționa pe DN 17A, din comuna Dornești, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înregistrat de aparatul radar în timp ce rula, în localitate, cu viteza de 73 de km/h.

Şoferul a redus viteza și a semnalizat intenția de a opri, după care a mărit viteza și a plecat.

S-a procedat la urmărirea autoturismului cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, până pe raza comunei Grănicești, ocazie cu care, pe traseu, tânărul a comis mai multe abateri rutiere, respectiv depășiri neregulamentare și încălcarea limitei legale de viteză.

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu avea inspecție tehnică periodica și poliță de asigurare obligatorie valabile.

Conducătorul auto a fost invitat și audiat la sediul poliției, unde a recunoscut toate contravențiile constatate.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 9.570 lei, pentru comiterea a 15 contravenții, respectiv depășire neregulamentară, viteză, neoprirea la semnalul poliției, lipsa R.C.A și lipsă I.T.P.

Ca măsura complementară, i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 300 de zile.

comments

comments