full screen background image

Amenzi de 110.000 de lei, după controale ale Protecţiei Consumatorilor

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat, în decursul lunii septembrie, 280 de acţiuni de control, soldate cu 78 de amenzi, în valoare de 109.500 de lei, şi 32 de avertismente.

“Toate controalele s-au desfăşurat în urma cercetării reclamaţiilor şi a tematicilor de control la nivel naţional şi regional. S-au înregistrat 116 reclamaţii.”, a precizat Comisar şef adjunct Vasile Latiş.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea rechizitelor şi uniformelor şcolare, s-au desfăşurat 32 de controale, aplicându-se 3 avertismente şi 13 amenzi, în valoare de 30.000 de lei. Printre abaterile constatate se numără etichete fără traducere în limba română, neindicarea perioadei promoţiilor şi lipsa preţurilor.

Referitor la protecţia consumatorilor în saloanele de înfrumuseţare, comisarii suceveni au efectuat 46 de acţiuni de control. În urma acestora, s-au aplicat 6 avertismente şi 11 amenzi, în valoare de 18.000 de lei. Ca abateri, pot fi amintite lipsa afişării tarifelor sau necomplectarea registrului cu operaţiunile de sterilizare a instrumentarului.

Verificată a fost şi respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea conservanţilor, condimentelor, oţetului şi a sării. S-au desfăşurat 53 de controale, care s-au lăsat cu 4 avertismente şi 17 amenzi, în valoare de 25.200 de lei. Produsele din import fără traducere în limba română şi lipsa preţurilor au fost cele mai dese probleme constatate.

comments

comments