full screen background image

90% dintre contribuabilii rădăuțeni și-au plătit taxele și impozitele locale

În urma situației încheiate la data de 30 septembrie, în ceea ce privește veniturile proprii la bugetul local, cifrele arată că 90 % dintre contribuabilii rădăuțeni și-au plătit taxele și impozitele locale.

Încasările din veniturile proprii au fost de 27,4 milioane de lei, suma reprezentând 90 % din valoarea prognozată la începutul anului 2017, respectiv 30,4 milioane de lei.

De la persoanele fizice, în urma plății impozitului pe clădiri, s-au încasat 1,8 milioane de lei, impozit pe teren 1,7 milioane, iar taxele pe mijloacele de transport au însumat puțin peste 1 milion de lei.

În cazul persoanelor juridice, din impozitul pe clădiri, s-au chitat 4,5 milioane de lei și aproape 600.000 de lei în urma plății impozitului pe teren.

Secțiunea amenzi, un indicator important în analiza veniturilor proprii, a adus încasări în valoare de aproape 1 milion de lei.

Şeful Serviciului Taxe şi Impozite din Primăria Rădăuţi, economistul Silviu Ursescu, a declarat: ”Încasările sunt mulțumitoare. Suma mare este justificată de modificările legislative în urma aplicării noului cod fiscal, legea 227/2015, dar și a măsurilor de executare silită, duse la îndeplinire de către angajații serviciului”.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, se observă o ușoară creștere a încasărilor, anul trecut fiind achitat până la data menționată, 88% din bugetul prevăzut la început de an.

Rădăuțenii își pot plăti taxele la ghișeul din incinta primăriei, care funcționează zilnic, între orele 08.00-15.30.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments