full screen background image

Regim termic normal pentru această perioadă; probabilitate de ploaie crescută în perioada 14 – 20 octombrie

Valorile termice se vor situa în limitele normale ale perioadei pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar precipitațiile își vor face simțită prezența atât în primele zile ale intervalului de prognoză, cât și după data de 20 octombrie, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 9-22 octombrie.

În Moldova, la începutul intervalului, media maximelor va fi de 14 — 15 grade, iar a minimelor de 4 — 5 grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor până pe 12 octombrie și, astfel, media valorilor diurne va fi de 18 — 19 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 9 grade. Apoi, la sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va marca o scădere până la medii ale valorilor maxime de 15 — 16 grade și ale minimelor în jurul a 7 grade. În a doua jumătate a intervalului vor fi ușoare variații termice, iar media regională a valorilor diurne va fi de 15 — 17 grade și a celor nocturne de 6 — 7 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în zilele de 13 și 14 octombrie.

La munte, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4 — 6 grade. Până în data de 12 octombrie, temperatura aerului va fi în creștere și, astfel, media valorilor maxime va fi de 9 — 10 grade. Până în data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi în jurul a 7 grade. În a doua jumătate a intervalului vor exista variații ale maximelor termice, media acestora însă va fi de 8 — 10 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de—2…-1 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 3 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul primei săptămâni, minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 1 grad. În a doua săptămână, temperaturile nocturne nu vor avea variații importante, iar media acestora va fi de 1 — 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în prima săptămână, mai ales în zilele de 13 și 14 octombrie.

AGERPRES

comments

comments