full screen background image

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Rădăuți are un nou sediu

Astăzi, 10 octombrie, s-a inaugurat noul sediu al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Municipiul Rădăuți, situat în strada Frâncei.
La inaugurare au participat prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, inspectorul șef al ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, consilieri locali, reprezentanți ai structurilor MAI din municipiu, precum și invitaţi din afara Rădăuțiului.

Manifestarea a debutat cu o scurtă ceremonie religioasă, după care au luat cuvântul primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, prefectul Mirela Adomnicăi, directorul DAS din cadrul Primăriei Rădăuți, Marinela Mironescu, și reprezentantul Gerald Schweighofer.
După tăierea panglicii de inaugurare, cei prezenți au vizitat noul cămin, în care urmează să fie mutate cele 38 de persoane care sunt internate la vechiul azil din Rădăuți.

Noua clădire, ridicată cu sprijinul unui agent economic privat, are 24 de camere, bucătărie utilată complet, dependințe, zonă de relaxare.

Primăria Rădăuți s-a ocupat de amenajarea spațiului verde cu bănci, a zonei de recreere, dar și de branșamentele necesare.

Lucrările la noul sediu au început în anul 2009, iar modificările apărute în legislație pe parcursul celor opt ani au dus la amânarea datei de inaugurare, astfel încât noua locație să corespundă tuturor normelor în vigoare.

Doina CRAIU

Viva FM Rădăuţi

FOTO: Corneliu Cîrdeiu

comments

comments