full screen background image

Dosare penale la regimul rutier, întocmite de poliţişti în Gura Humorului şi Suceava

Duminică, la orele 16.25, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control, pe raza orașului Frasin, un autoturism cu semiremorcă, condus de un bărbat, de 40 de ani, din județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La orele 17.59, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control, pe DJ 178A, din comuna Todireşti, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un tânăr, de 27 de ani, din comuna Comănești, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 75 km/h în localitate (+25 km/h).

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat din 8 noiembrie 2016.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments