full screen background image

Ziua educaţiei, celebrată la Rădăuţi

Joi, 5 octombrie, Primăria municipiului Rădăuți a primit vizita elevilor de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” din Rădăuți, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

Elevii au avut ocazia să discute cu reprezentanții administrației rădăuțene, să adreseze întrebări cu privire la modul de funcționare al Primăriei și Consiliului Local Rădăuți, dar și în ce privește demersurile necesare în vederea derulării unui proiect.

Viceprimarul Bogdan Loghin s-a arătat încântat de inițiativa clasei a Vlll-a A, coordonată de profesor Iulița Bîtă, de a vizita sediul primăriei Rădăuți, și de discuțiile pe care le-a purtat cu elevii, punctând importanța responsabilității civice, a comportamentului pe care tinerii trebuie să îl aibă în afara orelor de curs și a exemplelor de bună practică.

În ce privește implicarea tinerilor în proiecte locale și derularea acestora, Bogdan Loghin și-a manifestat disponibilitatea față de dialog, pentru orice inițiativă de acest gen.

”Sunt încântat de genul acesta de inițiative, tinerii trebuie să aibă acces la orice fel de informație, să vadă că administrația publică rădăuțeană este deschisă spre dialog și vreau sa le amintesc de importanța pe care o are școala în comunitate, în calitate de modelator al comportamentelor civice și regulilor de conduită. Transmit pe această cale, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, un la mulți ani tuturor profesorilor!”, a spus viceprimarul municipiului Rădăuți.

Discuția cu elevii a atins subiecte precum orientarea în carieră, educația de ieri vs. educația de azi, principalele provocări pe care le întâmpină elevii pe parcursul anilor de studiu, libertatea de exprimare, responsabilitate socială, accesul la informații, importanța rețelelor de socializare, modul de funcționare al primăriei și consiliului Local Rădăuți.

Primăria Rădăuți sprijină inițiativele de acest gen și își arată disponibilitatea față de viitoarele proiecte în colaborare cu școlile rădăuțene.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments