full screen background image

Nicio firmă interesată să reabiliteze statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare

Refacerea statuii lui Ștefan cel Mare de lângă Cetatea de Scaun Suceava întârzie, din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă.
Licitația pornea de la valoarea de 562.000 de lei.

Primarul ION LUNGU a declarat că o explicație ar fi birocrația obținerii avizelor de la Ministerul Culturii.

LUNGU a precizat că licitația pentru refacerea statuii lui Ștefan cel Mare, aflată într-o avansată stare de degradare, va fi reluată.

Lungu speră ca la următoares etapă să existe măcar o firmă interesată, astfel încât, la aniversarea centenarului Marii Unirii, monumentul ecvestru din Dealul Cetăţii de Scaun să arate aşa cum se cuvine.

Un studiul de fezabilitate reactualizat la începutul lui 2016 prevede refacerea cu plăci de travertin a placajului soclului; reabilitarea basoreliefului din bronz de pe faţada de est; montarea sistemului de iluminat arhitectural şi ambiental; realizarea unor bănci din beton armat; amenajarea de jardiniere din beton, precum şi de rampe pentru persoane cu dizabilităţi.

Erau preconizate şi intervenţii la spaţiile verzi şi iluminatul public din preajmă, iar în zonă urmau a fi montate mai multe elemente de mobilier urban.

Monumentul statuar ecvestru din Dealul Cetăţii de Scaun a fost dezvelit la 16 septembrie 1977, înscriindu-se într-un program de dezvoltare a artei monumentale din judeţul Suceava.

comments

comments