full screen background image

Asociaţiile de proprietari din Suceava se opun încălzirii apartamentelor

Cei mai mulţi preşedinţi şi administratori de asociaţii de proprietari din municipiul Suceava au votat împotriva încălzirii apartamentelor, în ciuda faptului că temperaturile nocturne se apropie de limita de îngheţ, iar sucevenii racordaţi la sistemul centralizat reclamă disconfortul termic din ultima perioadă.

Deşi reglementările în vigoare prevăd când este obligatorie furnizarea de agent termic pentru încălzire, primarul Ion Lungu a lăsat acest lucru la latitudinea asociaţiilor de proprietari.

El a arătat că a avut discuţii cu conducerile producătorului Bioenergy şi transportatorului Thermonet, care s-au arătat dispuse ca, până la sfârşitul săptămânii, să intre în regim de sezon rece.

Lungu a amintit ce s-a întâmplat în anii anteriori, când mulţi dintre consumatori au închis robinetul de la subsolul blocului, „ceea ce este ineficient pentru societatea de termoficare”: “Nu putem să dăm numai ziua, şi să închidem noaptea, pentru că este delicat”.

Astfel, rămâne valabilă data iniţială a furnizării de agent termic în sistem centralizat, respectiv cea de 15 octombrie.

Asigurarea căldurii în apartamente este obligatorie după ce, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00 dimineaţa, mediile aritmetice a temperaturilor atmosferice exterioare înregistrate sunt mai mici de 10 grade Celsius.

comments

comments