full screen background image

Urmăriri pentru oprirea unor şoferi băuţi, în Straja şi Buneşti

În cursul după-amiezii de duminică, la ora 17.40, în timp ce acționa pe DJ 209G, din comuna Straja, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 95 km/h în localitate.

Conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 700 de metri, reușindu-se blocarea vehiculului.

Conducătorul auto, identificat de polițiști ca fiind un tânăr, de 23 de ani, din comuna Straja, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,07 mg/l alcool în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

Tot duminică, la ora 23.50, în timp ce acționa pe raza municipiului Fălticeni, o patrulă mixtă poliție-jandarmi a efectuat semnat regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

Din acest motiv, s-a procedat la urmărirea acestuia spre ieşirea din municipiul Fălticeni şi intrarea în comuna Buneşti, ocazie cu care, datorită neadaptării vitezei, într-o curbă, conducătorul auto a lovit acostamentul și s-a răsturnat.

La volanul autoturismului, polițiștii l-au identificat pe un tânăr, de 28 de ani, din comuna Vultureşti.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments