full screen background image

Peste 9.000 de studenți au început un nou an universitar la USV

Peste 9.000 de studenți au început, astăzi, un nou an universitar, la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava.

Chiar dacă nu toate locurile au fost ocupate la cele 10 facultăți, conducerea USV spune că această admitere “a fost una dintre cele mai bune din ultimii ani”.

Deschiderea oficială a anului academic s-a desfășurat în auditoriul instituției, în prezența cadrelor didactice și a oficialităților locale și județene.

Rectorul USV, VALENTIN POPA, a făcut o succintă prezentare a rezultatelor obținute în ultimii ani, precizând că autoritățile locale și naționale trebuie să sprijine mai activ învățământul superior.

În cuvântul său, prefectul MIRELA ADOMNICĂI a ținut să menționeze că realizările Universității sucevene reprezintă un succes pentru toată comunitatea.

La deschiderea anului universitar de la Suceava, primarul ION LUNGU a adresat felicitări studenților și cadrelor didactice, apreciind că USV este principala carte de vizită a orașului.

În acest an universitar, studenții căminiști vor plăti taxe mai mari, un loc de cazare costând între 152 și 421 lei lunar, în funcție de confort.

Universitatea pune la dispoziție, în total, 1.075 de locuri de cazare, dar cererea este dublă.

În schimb, taxele pe care le plătesc studenții USV sunt aceleași ca anul trecut.

Cota minimă, 2.500 lei, trebuie achitată de cei care urmează programa Știința mediului, iar maximul, 3.700 lei, de studenții de la Balneofiziokinetoterapie.

comments

comments