full screen background image

Ana Birchall, la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa

În perioada 3 — 5 octombrie 2017, Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, Ana Birchall, va conduce delegația Parlamentului României care va participa la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), desfășurată în Andorra La Vella, Andorra. Din delegația Parlamentului României mai fac parte deputații Victor Paul Dobre (PNL), Costel Neculai Dunava (PSD), Petru Movilă (PMP) și senatorul Cătălin-Daniel Fenechiu (PNL).

Tema generală a Conferinței parlamentare este ‘Securitatea în spațiul OSCE: noi provocări, noi sarcini’ și va fi abordată în cadrul a trei sesiuni de lucru cu subteme precum: securitatea cibernetică; schimbările climatice; și promovarea educației ca o garanție a stabilității și a dezvoltării. Dincolo de conferința parlamentară, principalele activități prevăzute în cadrul Reuniunii sunt: Forumul Mediteranean și reuniunea Comisiei permanente a AP OSCE.

‘În contextul deosebit de complex al amenințărilor și vulnerabilităților de securitate cu care ne confruntăm la nivel european și nu numai, este necesar, în continuare, să depunem eforturi conjugate pentru a implementa eficient măsurile agreate la nivel european și internațional, indiferent că vorbim securitate cibernetică, mediu și schimbări climatice, educație sau dezvoltare durabilă. Din această perspectivă, astfel de întâlniri prezintă o importanță deosebită cu atât mai mult cu cât implică o mare pare a comunității internaționale într-un efort susținut în vederea gestionării și contracarării oricărui tip de amenințare la adresa securității sistemului internațional și a cetățenilor noștri. Mesajul pe care doresc să îl transmit este că trebuie să rămânem onești unii cu alții și să punem cooperarea colectivă mai presus de orice interese de moment. Doar lucrând împreună putem face din lumea în care trăim un loc mai bun pentru noi și pentru copiii noștri’, a declarat Președintele Delegației Parlamentului României la AP OSCE, Ana Birchall.

În marja reuniunii, deputatul PSD, Ana Birchall va susține intervenții în sesiunile de lucru prevăzute de agenda conferinței și va avea o serie de întrevederi cu omologi din state participante la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE.

comments

comments