full screen background image

40 de maxi taxi pirat din localităţile vecine preiau călătorii din Suceava

În municipiul Suceava, peste 40 de mijloace de transport de tip maxi-taxi, prestează ilegal servicii de transport local de persoane, se arată într-o adresă înaintată Consiliului Judeţean de către Primăria Suceava, prin care executivului judeţean i se cere să ia măsuri pentru stoparea acestui fenomenului apărut după încetarea contractului cu operatorii privaţi din capital de judeţ.

Conform Compartimentului „Autoritatea locală de autorizarea transport” la Primărie Suceava, respectivii transportatori se folosesc de pretextul deservirii traseelor judeţene nr. 10, nr. 11 şi nr. 14, nr. 31 şi nr. 32 oprind în toate staţiile din municipiul Suceava şi preluând călători în defavoarea societăţii de transport public local TPL.

„Majoritatea acestor maxi taxi circulă doar între extremităţile municipiului Suceava, doar unul-două având plăcuţe de traseu inscripţionate cu caractere negre şi mergând, efectiv în localităţile limitrofe. Diferenţa de 8-10 maxi taxi, cu plăcuţe imprimate cu caractere roşii, circulă doar în interiorul municipiului Suceava”, se subliniază în adresa autorităţilor sucevene.

În cauză sunt traseul nr. 10 cu plecare din Pătrăuţi şi capăt de linie bulevardul „George Enescu din Suceava; traseul nr. 11 Mereni-Moara; traseul nr. 14 Obcini-Orizont; traseul nr. 31 Mitoc-Obcini şi traseul nr. 32 Sfîntu Ilie-Lipoveni.

Primăria municipiului Suceava care Consiliului Judeţean să comunice numele firmele cărora li s-au atribuit traseele care se suprapun cu cele din reşedinţa de judeţ; numărul de autovehicule; programul de transport; copiile licenţelor şi a caietelor de sarcini după care funcţionează transportul între localităţi.

Totodată, Consiliului Judeţean i se solicită să ia măsurile necesare pentru respectarea legislaţiei specifice de către transportatorii cărora executivul judeţean la a atribuit, traseele în cauză. Prin HCL nr. 333/2016 societăţii comerciale Transport Public Local i s-a cordat dreptul exclusiv de a presta serviciul de transport călători în municipiul Suceava. Atribuirea în gestiune delegată a serviciului de transport public local de persoane s-a făcut conform Regulamentului (CE) nr. 1379 din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători.

comments

comments