full screen background image

NEMULȚUMIRILE PRIMARILOR SUCEVENI AU AJUNS LA LIVIU DRAGNEA

Primarii PSD din județul Suceava, prezenți la întâlnirea cu președintele LIVIU DRAGNEA de la Sucevița, s-au plâns de greutățile întâmpinate în asigurarea lemnului de foc.

Edilii șefi au reclamat slaba colaborare cu Direcția Silvică, în condițiile în care această instituție administrează cele mai întinse păduri din țară.

LIVIU DRAGNEA:

DRAGNEA a mai adăugat că – în afara lipsei lemnului de foc pentru populație – primarii suceveni sunt nemulțumiți și de întârzierile în derularea proiectelor cu fonduri europene.

 

Premierul MIHAI TUDOSE și președintele PSD LIVIU DRAGNEA consideră că exploatarea de uraniu de la Crucea, singura din țară, va fi salvată de la faliment în următoarele luni.

Ei au declarat, la Sucevița, că Guvernul lucrează la un proiect care va consolida activitatea minei.

Exploatarea de uraniu Crucea are 320 de angajați care în ultimul an și-au primit salariile cu mari întârzieri.

În urmă cu 2 săptămâni, prezent la Suceava, ministrul Economiei MIHAI FIFOR nu excludea varianta reducerii activității, declarând că “a identificat posibilități de continuare a exploatării sau executarea lucrărilor de conservare și ecologizare a zonei”.

 

Premierul MIHAI TUDOSE a criticat deciziile Băncii Naționale a României în ceea ce privește majorarea dobânzii ROBOR, afirmând că, printr-o astfel de măsură, reprezentanții BNR au arătat că “au fost plecați de acasă”.

El a opinat – în cadrul unei conferințe de presă susținută la finalul ședinței Comitetului Executiv PSD care a avut loc la Sucevița – că “BNR ar fi trebui să aibă grijă să nu crească dobânda și să nu lase niște actori să se joace pe această temă”.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele.

Indicele ROBOR se stabilește zilnic și are ca referință media aritmetică a cotațiilor de dobândă utilizate de 10 bănci selectate de Banca Centrală.

 

Prezent la Sucevița cu prilejul ședinței Comitetului Executiv PSD, președintele LIVIU DRAGNEA a cerut companiilor străine să respecte legislația românească în ceea ce privește taxarea veniturilor.

El s-a arătat nemulțumit de neîncasarea TVA și de falimentele pregătite, care creează statului probleme fianciare.

DRAGNEA a adoptat un ton supărat, în conferința de presă, atunci când s-a referit la ocolirea legislației fiscale.

comments

comments