full screen background image

“Noaptea cercetătorilor”, pe Esplanada Universităţii “Ştefan cel Mare”

Sucevenii vor putea să participe la o nouă ediţie a manifestări “Noaptea Cercetătorilor”.

Vineri, 29 septembrie, pasionaţii de ştiinţă vor putea să ia parte la mai multe workshop-uri sau să cunoască oamenii din spatele unor experimente.

Evenimentul se va desfaşura pe platoul din fata Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, in intervalul orar 17:00-22.00.

Acolo sunt programate activităţi şi experimente din astronomie şi astrofizică, bio – ecologie, robotică, radioamatorism, speologie, fizică, chimie, energii regenerabile și informatică.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de reciclare creativă, filme, fotografie, programe artistice, șah, scrabble urias și jocuri de laser.

Proiectul se adresează minţilor curioase şi tinerilor care se doresc sa înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediţie a “Nopţii Cercetătorilor”.

Primul eveniment “Noaptea Cercetătorilor Europeni” a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.

Ediția 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.

Proiectul este cofinanţat de Comisia Europeană, prin acţiunile Marie Sklodowska-Curie, şi se desfăşoară în aceeaşi zi în toate ţările membre şi afiliate.

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR

comments

comments