full screen background image

Liderii din UE discută vineri la Tallinn cum pot ajuta Europa să prospere în era digitală

Lideri din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc vineri în capitala Estoniei, Tallinn, pentru a discuta despre viitorul Europei în era digitală și despre modul cum poate rămâne blocul comunitar competitiv la nivel global în contextul unor progrese tehnologice constante, relatează agenția DPA.

Estonia, care deține în acest semestru președinția UE, a organizat reuniunea pentru a atrage atenția în legătură cu posibile întârzieri în eforturile de digitalizare ale Europei, atât în sectorul public, cât și în cel privat, și de a trasa viitorul unei Uniuni avansate din punct de vedere digital.

”Există atât de mult de câștigat de pe urma unui mod de viață digital dacă facem acest lucru corect”, a declarat premierul estonian Juri Ratas înainte de summit.

”Fiecare poate beneficia de pe urma revoluției digitale, vreau să spun sectorul public și cel privat, întreprinderi, dar în primul rând toate popoarele noastre, copiii noștri”, a adăugat șeful guvernului de la Tallinn.

Estonia, o mică republică de la Marea Baltică, este cunoscută ca fiind un lider în materie de digitalizare, devenind în 2005 prima țară din lume care le permite cetățenilor săi să voteze online. Chestiuni administrative, precum înregistrarea mașinilor, sunt de asemenea gestionate online.

AGERPRES

comments

comments