full screen background image

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de poliţiştii rutieri

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești care au în raza de competență sectoare ale drumului naţional DN 17, au organizat, joi, o acțiune pe linia combaterii vitezei excesive și a identificării conducătorilor auto care conduc vehicule pe drumuri publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii, au fost testaţi cu aparatul etilotest 126 de conducători auto, fiind constate 2 infracţiuni şi aplicate 81 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 41.915 lei, din care 35 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, s-au reţinut 14 permise de conducere, din care 4 pentru viteză, 2 pentru alcool, iar 8 pentru alte abateri.

Au mai fost reţinute 2 certificate de înmatriculare şi retrase 2 plăcuțe de înmatriculare.

Un bărbat, de 35 de ani, din orașul Gura Humorului, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula, pe DN 17, cu viteza de 103 km/h, într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h.

Un bărbat, de 30 de ani, din comuna Stulpicani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, având o alcoolemie de 0,89 mg/l în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

comments

comments