full screen background image

Primăria plăteşte anticipat 4 milioane de lei pentru încălzirea sucevenilor

De la bugetul municipiului Suceava vor fi disponibilizate fonduri pentru asigurarea stocurilor de combustibil, obligatorii pentru producerea de agent termic în centrala în cogenerare a Bionergy, în sezonul rece 2017-2018.

Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre privind plata în avans a subvenţiei pentru acoperirea diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuire şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local facturat la consumatorii casnici.

Proiectul de hotărâre a obţinut 12 voturi “pentru”, 7 “împotrivă” şi 3 abţineri.

În cauză este suma de 4 milioane de lei, aceasta constituind subvenţia datorată de Primărie pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2017.

Printr-o adresă înaintată autorităţilor municipale, Thermonet, prestatorul serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură atrage atenţai că, în lipsa banilor cu pricina, încălzirea apartamentelor locuitorilor reşedinţei de judeţ va avea de suferit.

„Neîncasarea, de la bugetul local, a sumelor reprezentând subvenţia în avans pentru acoperirea diferenţelor de preţ la energia termică livrată populaţiei pentru trimestrul al patrulea, va conduce la imposibilitatea constituirii de stocuri biomasă la producător şi la existenţa unor riscuri în ceea ce priveşte producerea de energie termică în sezonul rece”, avertizează conducerea Thermonet Suceava.

La acesta dată, la sistemul centralizat de termoficare suntaproape 18.000 de unităţi de locuit, cu circa 48.000 de beneficiari.

comments

comments