full screen background image

Lista de medicamente compensate și gratuite a fost actualizată

Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare, oncologice, diabet zaharat, HIV/SIDA și psoriazis cronic sever vor beneficia de 9 molecule noi, în regim de compensare 100%, pentru tratament inovativ, în urma actualizării listei de medicamente compensate și gratuite.

“La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite”, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit sursei citate, în acest an decontarea celor 9 molecule noi se va încadra în bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate alocat medicamentelor care fac obiectul contractelor cost-volum / cost-volum-rezultat, respectiv bugetul alocat medicamentelor pentru boli cu risc crescut utilizate în programele naționale de sănătate curative.

“Procesul de actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite este unul continuu. Ministerul Sănătății urmărește să asigure accesul la tratament cu medicamente inovative pentru cât mai mulți pacienți diagnosticați cu afecțiuni la care nu există metode de tratament satisfăcătoare”, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

AGERPRES

comments

comments