full screen background image

CSM a dat aviz negativ pe proiectul de modificare a legilor Justiției

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat joi negativ proiectul privind modificarea legilor Justiției, au precizat, surse din CSM.

A fost un vot strâns, 10 la 8, cu care plenul CSM a emis un aviz negativ la proiectul inițiat de Tudorel Toader pentru modificarea legilor Justiției. Era de așteptat dat fiind trendul dezbaterilor a fost destul de vehement. Magistrații au criticat aproape la unison aceste modificări. Doar Gabriela Baltag, un magistrat de la Piatra Neamț și reprezentantul societății civile Victor Alistar au luat cuvântul și au susținut proiectul lui Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader nu a fost la CSM pentru a-și susține proiectul.

Avizul CSM este unui consultativ. Rămâne de văzut dacă Guvernul va trimite legea cu sau fără modificări.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat joi, înainte de a fi făcută publică decizia CSM, că proiectul de modificare a legilor Justiției ar trebui să primească aviz negativ din partea CSM, arătând că acesta a fost criticat de magistrați și de experții Comisiei Europene.

Pe 31 august, CSM anunța că va da un aviz pe proiectul MJ de modificare a legilor Justiției în ultima săptămână a lunii septembrie, după ce va consulta instanțele, parchetele, INM, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară, precum și asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor.

STIRI.TVR.RO

comments

comments