full screen background image

PROIECT ERASMUS + pentru formarea personalului, la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava

În perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2019, în Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava se va derula Proiectul Erasmus Plus pentru formarea personalului “Motivare, implicare, colaborare pentru o educație de calitate europeană”, cu numărul de referință 2017-1-RO01-KA101-036429.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, grantul obținut fiind în valoare de 35 570 de euro.

Scopul proiectului are în vedere realizarea unei educații de calitate comparabilă cu cea oferită de sisteme de educație eficiente, recunoscute la nivel internațional prin: modernizarea procesului educativ pornind de la modele europene consacrate, întărirea relației școală-părinți-comunitate pentru crearea unei conștiinte civice europene, realizarea pe termen lung a unor parteneriate Erasmus Plus și eTwinning pentru deschiderea pe care acestea o oferă atât profesorilor cât și elevilor spre sistemul european de valori.

Prima etapă a proiectului presupune participarea la cursuri de formare organizate în 6 țări europene a 17 cadre didactice.

Primul flux este format din 3 cadre didactice, unul din ciclul gimnazial, profesor de matematică Claudia Georgeta Marchitan, și două din ciclul primar, profesor învățământ primar Janina Croitor și profesor învățământ primar Oana Andrada Cocoș.

Participanții vor urma cursul “A Satisfying School Experience: Strategies and Skills for Teachers ERASMUS+ CLA.1.SAT” ce se va desfășura în Florența, Italia, în perioada 2-7 octombrie 2017.

Acest curs a fost creat pentru profesorii care doresc să încurajeze un mediu creativ și mai dinamic în clasă, pentru a încuraja și stimula interesul elevilor în procesul de învățare.

Profesorii vor avea ocazia să învețe “prin practică” printr-o serie de activități și experiențe care au ca scop promovarea stimei de sine a elevilor, creșterea gradului de implicare al elevilor și o mai mare coeziune între cadrele didactice, elevi și familiile acestora.

De asemenea, dascălii vor avea oportunitatea de a deveni o parte a unei rețele europene de cadre didactice care promovează noi instrumente educaționale și vor putea să împărtășească experiența lor.

Acest curs practic este conceput pentru a ajuta participanții să înțeleagă, să identifice și să combată abandonul școlar timpuriu și relațiile negative între școală și familie.

Proiectul va contribui la îndeplinirea obiectivelor strategiei europene 2020 ce vizează reducerea abandonului școlar pentru că va oferi profesorilor posibilitatea aplicării unei metodologii moderne, elevii vor fi motivați și vor avea la dispoziție instrumentele necesare succesului educațional devenind cetățeni responsabili și eficienți.

Acest proiect european continuă misiunea Școlii Gimnaziale Nr.3 Suceava care oferă de decenii FIECĂRUI ELEV O ŞANSĂ DE REUȘITĂ.

comments

comments