full screen background image

Iohannis: Este important să garantăm la nivel politic un minim de predictibilitate celor care planifică în domeniul securității

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este foarte important ca, dincolo de incertitudinea inerentă a contextului de securitate, să fie garantat la nivel politic un minim de predictibilitate celor care planifică în acest domeniu.

“Cred că este foarte important ca dincolo de incertitudinea inerentă a contextului de securitate să garantăm la nivel politic un minim de predictibilitate celor care planifică și trebuie să gândească în perspectivă. Rezultatele procesului de planificare de ordin strategic trebuie să aibă finalitate, de la asigurarea unei flexibilități sporite în domeniul achizițiilor până la dezvoltarea de capabilități credibile adaptate noilor provocări de tip convențional, asimetric sau hibrid”, a spus șeful statului, la deschiderea simpozionului “Europe: Bulding Trust”, care se desfășoară la București.

Printre cei care participă la eveniment se numără ministrul Apărării, Mihai Fifor, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Ion Oprișor.

AGERPRES

comments

comments