full screen background image

Georgică Severin – validat de Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului în funcția de președinte-director general al SRR

Fostul senator Georgică Severin a fost validat miercuri, cu unanimitate de voturi, de Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului, în funcția de președinte-director general al Societății Române de Radiodifuziune, președinte al Consiliului de Administrație al instituției.

El a deținut până în prezent funcția de director interimar al SRR.

Georgică Severin a fost recomandat pentru funcția de președinte-director general al SRR de noul Consiliu de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, care a depus jurământul miercuri în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

“Este pentru mine o mare onoare și o mare încredere pe care mi-o face Parlamentul pe care l-am slujit atâția ani. Legat de sarcinile esențiale care stau în fața CA și a SRR în primul rând, cel mai important lucru pe care Radioul îl are de rezolvat este de a reuși modalitățile prin care să se modernizeze tehnologic, din punct de vedere al audienței și al modului în care ajunge la ascultători. (…) Toate acestea trebuie rezolvate fără să ne pierdem audiența noastră clasică. O a doua problemă extrem de importantă este cea a investițiilor. (…) O altă problemă este cea a clarificării cadrului legislativ. În momentul de față avem, din punct de vedere legal, o structură relativ hibridă, 97% suntem finanțați de la buget”, a declarat Georgică Severin.

Votul final aparține plenului Parlamentului.

AGERPRES

comments

comments