full screen background image

PSD discută, în Biroul Permanent, situaţia vicepremierului Shhaideh şi a ministrului Plumb

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a anunțat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh și cea a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, vizate într-un dosar instrumentat de DNA, va fi discutată luni în Biroul permanent al partidului.

“Privim cu îngrijorare. Luni, vom avea o discuție la partid, în cadrul Biroului Permanent, în care vom analiza cu atenție absolut toate datele”, a declarat Bădălău, la RFI.

Întrebat dacă cei doi miniștri ar trebui să-și dea demisia din Guvern, Niculae Bădălău a spus că decizia este politică și se va lua în cadrul Biroului Permanent.

“Vom avea toate datele, deocamdată nu avem toate datele și, în urma unei discuții, pentru că suntem un partid democratic, vom lua decizia”, a explicat el.

Întrebat dacă există și varianta ca PSD să le recomande celor doi miniștri să ia o anumită decizie, președintele executiv al social-democraților a răspuns afirmativ.

“Da, (…) dar, așa cum le cunosc eu și pe doamna ministru Plumb și pe doamna vicepremier Shhaideh, sunt niște miniștri extrem de serioși, cu putere de muncă și care au făcut extrem de multe lucruri bune. Asta este și cauza pentru care mă miră această acțiune, am rămas total surprins fiind unul dintre miniștrii cei mai buni ai Cabinetului, deci cu o experiență îndelungată. Nu uitați că doamna Plumb e la al treilea mandat de ministru, dacă nu mă înșel, doamna Shhaideh la al doilea mandat, secretar de stat, ministru în Guvernul Grindeanu, ministru în Guvernul Tudose, deci cu o experiență vastă. Asta e și cauza pentru care am îndoieli vizavi de un act administrativ, pentru că am înțeles că despre asta e vorba, că ar fi făcut greșeli pe un act administrativ”, a precizat Bădălău.

El a adăugat că discuția este “pe două acte administrative întocmite acum patru ani”.

“La experiența dânselor, eu sunt convins că au respectat procedurile corecte, pentru că sunt doi miniștri foarte buni, cu experiență vastă. Nu cred că cineva s-ar hazarda într-un act administrativ, într-o Hotărâre de Guvern, să o dea total în contradicție cu legea”, a susținut Bădălău.

Liderul social-democrat a menționat că nu poate să spună dacă cele două “sunt vinovate sau nevinovate”.

“Dar, ținând cont de experiența dânselor, am convingerea că dânsele nu au întocmit… Dacă era un ministru la primul mandat, care nu avea experiență gândeam, dar, ținând cont de experiența dânselor, sunt convins că documentele au fost întocmite corect, e părerea mea. Acum, nimeni nu poate să spună vinovat sau nevinovat decât un judecător”, a declarat Bădălău.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăți comerciale.

De asemenea, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea complicității la abuz în serviciu, în același dosar.

AGERPRES

comments

comments