full screen background image

Peste 300 de amenzi aplicate, după o amplă acţiune a Poliţiei Rutiere

În perioada 22 – 24 septembrie, Serviciul Rutier – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră privind regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 284 de conducători auto, 7 dintre cele 13 infracţiuni constatate reprezentând fapte de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost aplicate 340 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 9 certificate de înmatriculare.

Au mai fost reţinute 38 permise de conducere, dintre care 31 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 4 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, 2 pentru efectuarea manevrei depăşirii în mod neregulamentar şi unul pentru alte abateri.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

comments

comments