full screen background image

Loredana Mihăilă, vicepreședinte CECCAR: “Marea realizare a anului 2017 este faptul că suntem o echipă!”

Alături de Iulia Sîrghi s-a aflat Loredana Mihăilă, vicepreședinte CECCAR – filiala Suceava, și Anda Rața, expert contabil. Am discutat despre paleta serviciilor pe care contabilii și experții contabili le oferă cu mult profesionalism, dar și despre relațiile cu autoritățile de reglementare și control.

”Pe 21 septembrie, de Ziua Națională a Contabilului, ne adunăm ca să schimbăm impresii, îi invităm și pe reprezentanții instituțiilor și le spunem cu ce se confruntă profesia noastră și ne adunăm ca să sărbătorim, să ne cunoaștem unii pe alții și să ne încărcăm cu energie pentru încă un an”, a declarat Loredana Mihăilă.

Contabilul trebuie să fie un punct de echilibru și un mediator între tot ce înseamnă mediu de afaceri și instituțiile statului. La nivel național Corpul Experților Contabili și a Contabililor Autorizați din România are undeva la 40.000 de membri, iar la nivelul județului Suceava sunt înscriși 400 de membri activi.

”Diferența dintre contabil și expertul contabil este doar de specializare la nivel mai amplu. Experții contabili prin cursurile de specializare pe care le fac și care se organizează la nivel de CECCAR, participă la cursuri cu specialiști din Ministerul de Finanțe, sunt persoane care contribuie la implementarea legii în domeniul fiscal”, a menționat Anda Rață.

Mai multe amănunte, însă, despre activitatea CECCAR, aflați ascultând interviul integral de mai jos:

comments

comments