full screen background image

India: 8 morți și 25 de răniți într-un incendiu la o fabrică de artificii clandestină

Cel puțin opt persoane au murit și alte peste 25 au fost rănite într-un mare incendiu izbucnit la o fabrică de artificii clandestină din statul indian Jharkhand (est), au indicat luni oficiali, citați de agenția Xinhua.

Incendiul a izbucnit duminică noaptea la fabrica aflată în satul Kumardubi, în districtul East Singhbhum din Jharkhand.

”Era depozitată o mare cantitate de petarde, ele fiiind produse ilegal în fabrică. Petardele stocate au luat foc și incendiul a provocat o explozie”, a declarat pentru media ofițerul Arvind Kumar. ”Un zid al clădirii s-a prăbușit în cursul incendiului, prinzând persoane sub dărâmături. Pompierii caută încă supraviețuitori”, a adăugat ofițerul.

Potrivit unui alt oficial, opt persoane au murit. Răniții au fost internați într-un spital local prezentând arsuri. ”Unele dintre victime lucrau în fabrică, iar altele erau localnici”, a precizat el.

Parlamentarul local din partea Partidului Bharatiya Janata (de guvernământ) Baran Mahato a afirmat că șeful executivului din statul Jharkhand, Raghubar Das, a dat asigurări că familiile celor morți în incendiu vor primi despăgubiri în valoare de 200.000 de rupii (3.000 de dolari).

În fiecare an, multe persoane își pierd viața în fabrici clandestine de artificii în India din cauza lipsei normelor de siguranță.

AGERPRES

comments

comments